REKLAMA
Zdroj: Canva
Bambusová polievka
Táto bambusová polievka kombinuje tradičné ázijské ingrediencie so slovenskými hríbmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g bambusové plátky
- 200 g šampiňóny
- 100 g rýžové rezance
- 1 dl rybacia šťava
- 2 kl himalájska soľ
- 1 kl cukor trstinový
- 1 Lyžice cesnak
- 1 kl sezamový olej
- 1⁄4 kl biele mleté korenie
- 1 Lyžice worcestrová omáčka
- 2 Lyžice koriander
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
2. Krok
Zlejeme vodu z bambusových plátkov.
3. Krok
Šampiňóny uvaríme spolu s bambusovými plátkami vo vode, ktorú sme osolili a ocukrili.
4. Krok
Keď zovrie voda pridáme k ním rybaciu šťavu z konzervy sardiniek
5. Krok
Cesnak očistíme a nasekáme.
6. Krok
Bambusovú polievku dochutíme cesnakom, sezamovým olejom, bielym korením a worcesterovou omáčkou.
7. Krok
Keď sú bambusové plátky uvarené do polomäkka, dáme variť ryžové rezance.
8. Krok
Vysypeme ich do vriacej vody a varíme 3 minúty. Scedíme a pridáme ich do polievky.
9. Krok
Nakoniec bambusovú polievku ochutíme koriandrom.
10. Krok
Všetko spolu necháme zovrieť a vypneme sporák.