:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0UT_FMZugK0KYAx14lvy/6fdb8e2c41905e4acc5565030e0cf1.jpeg)
Banánový cheesecake s ovocným coulis
Cheesecake pre tých, čo majú v obľube ovocie. Banánový krém doplnený o polevu z lesného ovocia
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 150 g sušienky
- 80 g maslo
Krém
- 620 g jemný tvaroh
- 200 g cream cheese nátierkové maslo
- 200 g kyslá smotana
- 2 ks banány
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladká múka
- 60 g práškový cukor
Poleva
- 300 g mrazené ovocie lesná zmes
- 2 pl vanilkový pudingový prášok
- 20 g vanilínový cukor
- 1 čl Med
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty alebo roztopené v mikrovlnke a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a rovnomerne utlačíme na dno.
Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0UT_FMZugK0KYAx14lvy/dae0b3f97ee5d352e0dc08cd123e01.jpeg)
Banány rozmixujeme ponorným mixérom. Tvaroh a cream cheese krátko vyšľaháme. Zašľaháme smotanu, vajíčka, rozmixované banány. Nakoniec pridáme cukor a múku a všetko spolu prešľaháme. Vylejeme na predpečený základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Počas pečenia dávam na dno rúry plech s vodou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0UT_FMZugK0KYAx14lvy/584c6de2f50929853fdf3d95950521.jpeg)
Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberieme.
Mrazené ovocie si rozvaríme s vanilínovým cukrom, medom a trochou vody. Keď je mäkké, rozmixujeme ho a prepasírujeme cez sitko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0UT_FMZugK0KYAx14lvy/991261b3c2c3ab3cbae45fb3768d82.jpeg)
Hladkú zmes dáme opäť do hrnca, pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a varíme do zhustnutia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0UT_FMZugK0KYAx14lvy/ee3fc88ba00c80e543ca42ef4bab06.jpeg)
Nie horúcu zmes nalejeme na vychladnutý cheesecake. Hotový koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0UT_FMZugK0KYAx14lvy/35ba740b2777b00d85d770ceee9ead.jpeg)