REKLAMA
Banánový chlebík s pomarančovou kôrou
Chlebík sa výborne hodí k raňajkám alebo ako olovrant. Najlepší je s pomarančovým džemom, ktorý mu dodá sviežosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 4 ripe bananas v1
- 0.8 šálka kokosový cukor
- 11⁄2 šálka špaldová múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 vajce
- 50 g maslo rozpustené
- nastrúhaná kôra z pomaranča
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Banány ošúpeme a dáme ich do misy. Popučíme vidličkou.
2. Krok
Pridáme cukor, vajíčko a dobre premiešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bicarbonou. Dobre premiešame, aby sme nemali v ceste hrčky.
3. Krok
Potom pridáme rozpustené, vychladené maslo. Zakaždým dobre premiešame.
4. Krok
Nakoniec vmiešame pomarančovú kôru. Vylejeme do pozdĺžnej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175°C asi 55-60 minút.
5. Krok
Kontrolujte špajdľou. Nechajte poriadne vychladnúť.