Banánový chlebík
Zostali vám doma banány, ktoré už sú prezreté a nemá na ne nikto chuť? Jednoduchý, zdravý a aktuálne veľmi populárny banana bread zvládne doma upiecť úplne každý.
Ingrediencie
- 100 g hnedý cukor
- 100 g maslo
- 1 polievková lyžica Med
- 2 kus vajce
- 3 kus zrelé banány
- 1 čajová lyžička vanilková esencia
- 120 g špaldová múka
- 130 g celozrnná špaldová múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- soľ
- 1 čajová lyžička škorica
- 100 g biely jogurt
- čokoláda
- maliny
Najnovšie letáky
Postup
Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajcia a med.
K zmesi pridáme rozmačkané banány, jogurt a vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor. Všetko premiešame.
V druhej miske si pripravíme suchú zmes - múky, sódu bikarbónu, trošku soli a škoricu. Takto premiešanú suchú zmes prisypeme k banánovej zmesi.
Nakoniec ešte primiešame nasekané kúsky čokolády a ovocie, v našom prípade maliny, ale môžete použiť aj čučoriedky, jahody...
Pripravíme si formu na chlebík, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Opatrne vylejeme zmes do formy a vrch uhladíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca trištvrte hodinu, ale treba sledovať, prípadne urobiť test špajlou.
Banánový chlebík necháme vychladnúť vo forme a až potom ho vyklopíme a môžeme sa doň pustiť. Dobrú chuť!