REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Baraní perkelt
Tento výborný baraní perkelt je tradičné maďarské jedlo, ktoré je charakteristické svojou bohatou chuťou a jemnou korenistou arómou. Tento recept vyžaduje pomalé dusenie mäsa s cibuľou, paprikou a inými koreninami, ktoré vytvárajú lahodnú omáčku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 900 g baranie mäso
- 3 pl paradajkový pretlak
- 2 ks Cibuľa
- mletá červená paprika
- soľ a korenie
- olej
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Baranie mäso nakrájame na kocky.
2. Krok
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
3. Krok
V hrnci rozpálime olej a cibuľku orestujeme.
4. Krok
Cibuľku poprášime červenou paprikou, osolíme a okoreníme.
5. Krok
Nakoniec pridáme do hrnca baranie mäso a keď pustí šťavu, podlejeme ho vodou a dusíme do mäkka.
6. Krok
Ku koncu dusenia pridáme do perkeltu paradajkový pretlak.