REKLAMA
Zdroj: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Batátové pyré podľa Pohlreicha
Vyskúšajte lahodné batátové pyré podľa receptu známeho kuchára Zdenka Pohlreicha. Tento recept je nielen veľmi chutný, ale aj relatívne jednoduchý na prípravu. Batátové pyré je skvelým doplnkom k mäsu alebo rybám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g Sladké zemiaky
- 50 g maslo
- 100 ml mlieko
- 2 g Soľ
- 1 g čierne korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Olúpajte batáty a pokrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
V hrnci varte bataty vo vriacej osolenej vode, kým nie sú mäkké.
3. Krok
Bataty sceďte a vratte ich späť do hrnca.
4. Krok
Pridajte maslo a mlieko. Všetko dokopy rozmačkajte na pyré.
5. Krok
Pridajte soľ a mletý čierne korenie podľa chuti, dobre premiešajte.
6. Krok
Batátové pyré je hotové a môžete ho servírovať.