REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WTBXZkzg_9s3EAalAVVY/b67f8f4de3cf0406f0c36e43750b76.jpeg)
Batátové vegánske brownies
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
- 250 g batátového pyré stredne veľký batát
- 100 ml javorového sirupu
- 100 g mandľového masla
- 40 g kakaa
- 50 g ovsených vločiek
- 30 g čokoládových chipsov
- 1 čl vanilkového extraktu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Batát popicháme vidličkou a upečieme ho domäkka pri teplote 190°C, trvá to približne 45 minút. Následne ho ošúpeme a dužinu rozmixujeme na hladké pyré.
2. Krok
K batátovému pyré prilejeme javorový sirup, vanilkový extrakt, mandľové maslo a ingrediencie dôkladne premiešame.
3. Krok
Ďalej vmiešame preosiate kakao, ovsené vločky rozmixované na múku a čokoládové chipsy.
4. Krok
Cesto uhladíme na plechu (20x20 cm) vystlaným papierom na pečenie a brownies pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
5. Krok
Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.