Zdroj: FB: Čo dnes variť a piecť?
Batáty s bryndzou
Super recept na plnené batáty s bryndzou, šunkou, pórom, kyslou smotanou a schwarzwaldskou šunkou.
Ingrediencie
- 4 bataty
- 4 ks schwarzwaldská šunka
- 200 g šunky
- 1 ks pór
- 150 g bryndze
- soľ a čierne korenie
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Batáty dobre umyte a upečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne 45 - 60 minút dokým nebudú mäkké.
Medzitým si na panvici opražte na jemno nakrájanú šunku a pór. Po oprážaní pridajte bryndzu a nechajte ju rozpustiť. Hotovú zmes dochuťte soľou a korením.
Keď sú batáty upečené, pozdĺžne ich prekrojte na polovicu a jemne vydlabte. Nechajte však okolo 1 cm batátu okolo okrajov, aby sa nerozpadli.
Vydlabané batáty naplňte pripravenou šunkovo-bryndzovou zmesou zmiešanou so stredom batátu a vložte späť do rúry na 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
Batáty plnené bryndzou, šunkou a pórom podávajte teplé, s kopčekom kyslej smotany a obmotané schwarzwaldskou šunkou.