REKLAMA
Zdroj: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Bazalkové pesto
Klasické talianske bazalkové pesto, perfektné pre pridanie výraznej chuti do vašich lievancov, cestovín alebo grilovaných zelenín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 hrnčeky čerstvé bazalkové listy
- 2 strúčiky cesnak
- 1⁄2 hrnček pražené piniové orechy
- 1⁄2 hrnček Strúhaný parmezán
- 1⁄2 hrnček olivový olej
- štipka soli
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Vložte bazalku, cesnak, piniové orechy, parmezán, soľ a korenie do malého mixéra alebo kuchynského robota.
2. Krok
Pri nízkej rýchlosti mixujte, kým nie sú súčasti hrubo nasekané.
3. Krok
Zvýšte rýchlosť na strednú a pomaly pridávajte olivový olej.
4. Krok
Mixujte, kým zmes nie je hladká a dobre premiešaná.
5. Krok
Bazalkové pesto môže byť skladované v chladničke v uzavretej nádobe asi 7 dní.