REKLAMA
Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images
Bešamelová omáčka na lasagne
Bešamelová omáčka je jedna z tých kuchárskych záležitostí, bez ktorej si lasagne neviem ani predstaviť. Príprava je jednoduchá a rýchla, ale výsledok je vždy úžasný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 šálky mlieka
- 4 polievková lyžica maslo
- 6 pl hladká múka
- soľ a korenie podľa chuti
- muškátový oriešok podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozohrejte mlieko vo väčšom hrnci.
2. Krok
V inej panvici roztopte maslo a pridajte múku. Pomaly a za stáleho miešania pridávajte horúce mlieko. Ja vždy pridávam mlieko po troške.
3. Krok
Keď je omáčka po zmiešaní mlieka, masla a múky dostatočne hladká, ochuťte ju soľou, mletým korením a muškátovým orieškom podľa vlastnej chuti. Omáčku varte na miernom ohni asi 10-15 minút.
4. Krok
Hotovú bešamelovú omáčku nechajte trochu vychladnúť pred tým ako ju použijete na lasagne.