Zdroj: Canva
Bezlepková bábovka
Výborná bezlepková bábovka zo zlatého klasu. Bezlepková bábovka neobsahuje múku a chutí výborne na nerozoznanie od klasickej bábovky.
Ingrediencie
- 5 ks veľké vajcia
- 100 ml olej
- 200 g kryštálový cukor
- 3 ks Zlatý klas (prášok)
- 3 pl kakao
- 1 čl kypriaci prášok
- strúhaný kokos
Najnovšie letáky
Postup
Najprv oddelíme bielky od žĺtok. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Dobrou radou je, keď začneme šľahať najprv čisté bielky a po chvíli pridáme polovicu cukru. Keď sa cukor roztopí pridáme druhú polovicu cukru.
Do bielok pridáme rozšľahané žĺtky a zľahka premiešame.
Potom prisypeme zlatý klas, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Tip: Ak chceme mať polovicu bábovky hnedú a polovicu bielu, rozdelíme cesto na 2 polovice a kakao pridáme len do jednej z nich.
Olej pridáme nakoniec.
Takto pripravené cesto na bezlepkovú bábovku vylejeme do vymastenej a kokosom vysypanej formy.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C niekoľko minút. Potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ešte 45 minút. Môžeme vykonať test so špajdľou. Zapichneme ju do bábovky a ak je suchá, tak je bábovka upečená.