REKLAMA
Bezlepková maková torta

Bezlepková maková torta

Máte radi mak a chystáte oslavu? Táto torta je dokonalou voľbou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Korpus

  • 8 ks vajec Pridané do
  • 150 g trstinový cukor Pridané do
  • 20 g vanilínový cukor vanilková aróma Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 1 pl voda Pridané do
  • 130 g mletý mak Pridané do
  • 130 g maková muka Pridané do
  • 1 balenie prášok do pečiva Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do

Krém

  • 500 g jemný tvaroh Pridané do
  • 600 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 20 g vanilínový cukor Pridané do
  • 100 g biela čokoláda Pridané do
  • vanilková aróma a flavdrops prípadne sladidlo podľa chuti Pridané do
  • malinový džem na potretie Pridané do

Malinová vrstva

  • 250 g mrazených malín Pridané do
  • 20 g malinový pudingový prášok Pridané do
  • 1 pl Med Pridané do
  • 50 ml vody Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny. Pridáme vanilkovú arómu a prišľaháme vodu a olej. V miske zmiešame mak, makovú múku a prášok do pečiva. Makovú zmes primiešame k vyšľahaným žĺtkam a primiešame aj mlieko. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto dáme do formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 minút. Po upečení vyberieme z formy, zo spodu odlepíme papier a necháme vychladnúť.

2. Krok

Čokoládu roztopíme. Cream cheese krátko vyšľaháme, pridáme tvaroh, sladidlo a opäť šľaháme. Nakoniec zašľaháme roztopenú čokoládu, no nie príliš teplú. Pripravený krém môžeme zatiaľ odložiť do chladničky.

3. Krok

Maliny necháme rozmraziť. Následne ich dáme do hrnca aj so šťavou, pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a med. Na miernom ohni varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

4. Krok

Vychladnutý korpus pozdĺžne prerežeme na 3 rovnaké časti. Na spodný korpus natrieme džem, následne rozotrieme krém a na krém dáme malinovú časť (polovicu). Prikryjeme korpusom a postup zopakujeme. Na vrchný korpus dávame už len krém. Následne krém uhladíme aj po bokoch a tortu dáme zachladiť. Približne po troch hodinách môžeme tortu potrieť zvyšným krémom a uhladiť na vrchu aj po bokoch. Ja som do krému na boky pridala aj mak. Nakoniec už len ozdobíme a odložíme do chladničky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov