Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Bezlepkové halušky s kapustou
Chutné bezlepkové halušky s kapustou, ktoré si vychutnajú najmä tí, ktorí majú intoleranciu na lepok.
Ingrediencie
- 250 g bezlepkovej múky
- 2 kus vajcia
- štipka soli
- 500 g kyslej kapusty
- 100 g Slaniny
- 1 kus Cibuľa
- maslo
Najnovšie letáky
Postup
V miske premiešajte bezlepkovú múku so štipkou soli.
Pridajte dve vajcia a vypracujte cesto. Je dôležité aby cesto nebolo príliš tekuté, ani moc tuhé. Ideálna konzistencia je taká, aké má hustý jogurt.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme nadrobno pokrájanú slaninu a kým sa nám pekne opečie, pokrájame cibuľu.
Do pekne opečenej slaniny pridáme cibuľu a popražíme ju dozlatista. Tento krok dodá našim haluškam neodolateľnú chuť a vôňu.
Pridajte kyslú kapustu, osmažte ju so slaninou a cibuľou. Keď kapusta pustí vodu, pridajte maslo.
Halušky varíme v osolenej vriacej vode niekoľko minút, pokiaľ nevyplávajú na vrch.. Do vody ich hádžeme pomocou haluškára.
Hotové halušky zmiešame s kapustou a sú pripravené na podávanie.