Bezlepkové lístkové cesto
Pripravte si sami domáce bezplepkové lístkové cesto. Postup je rovnaký ako pri klasickom lístkovom ceste, ibaže v tomto recepte je použitá bezlepková zmes na prípravu pečiva.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky bezlepková zmes na prípravu pečiva
- 1 čl soľ
- 250 g mrazeného masla
- 2⁄3 hrnček ľadovej vody
Najnovšie letáky
Postup
Do misky nasypeme múku a postrúhame maslo.
Zdroj: Youtube
Vareškou to poriadne premiešame a pridáme ľadovú vodu. Podstatné je miešať rýchlo, aby sa maslo neroztopilo.
Zdroj: Youtube
Obsah misky preložíme na pomúčenú dosku a rukami vytvarujeme kompaktné cesto.
Zdroj: Youtube
Vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke ztuhnúť.
Zdroj: Youtube
Po uplynutí doby ideme cesto opäť rozvaľkávať na poriadne pomúčenej doske. Rozrežeme ho na 2 polovičky, aby sa nám lepšie vaľkalo.
Zdroj: Youtube
Natenko vyvaľkané cesto preložíme na tretiny a opäť rozvalkáme natenko. Počas vaľkania si ho priebežne posýpame múkou, aby sa nám nelepilo na valček.
Zdroj: Youtube
Celý proces vaľkania zopakujeme ešte jeden krát, nakoniec cesto uložíme na 30 minút do chladničky ztuhnúť a môžeme začať piecť.