Zdroj: JRP Studio from Canva
Bezlepkové perníčky
Bezlepkové perníčky, ktoré sú tiež bezlepkové, takže si na nich môže pochutnať každý, kto trpí celiakiou.
Ingrediencie
- 200 g bezlepková múka
- 1 Lyžice Perníkové korenie
- 50 g mleté mandle
- 1 Lyžica Jedlá sóda
- 100 g Tmavý cukor
- 1 kus vajce
- 2 Lyžice Med
- 80 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte suché prísady. V miske zmiešajte múku, perníkové korenie, mandle a sódu.
V inej miske zmiešajte cukor, vajcia, med a maslo. Majte na pamäti, že maslo by malo byť mäkké, najlepšie pri izbovej teplote.
Postupne vmiešajte suché prísady do mokrých. Cesto spracujte do hladka. Ak sa vám zdá príliš tuhé, môžete pridať lyžicu mlieka.
Z cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte asi pol hodiny odpočívať v chladničke.
Po vybratí z chladničky cesto rozvaľkajte na pomúčenom vále na hrúbku asi 5 mm a vykrajujte obľúbené tvary.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 - 12 minút. Ak máte radi tvrdšie perníky, nechajte ich v rúre dlhšie.
Po vybratí z rúry nechajte perník vychladnúť na mriežke.