Zdroj: SUNGMIN from Canva
Bezlepkový a bezlaktózový koláč
Recept na jednoduchý bezlepkový a bezlaktózový koláč, ktorý si môžu dopriať aj tí, ktorí majú intoleranciu na lepok a laktózu.
Ingrediencie
- 200 g bezlepkovej múky
- 100 ml bezlaktózového mlieka
- 50 g hnedého cukru
- 100 g bezlepkových ovsených vločiek
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 100 g bezlaktózového masla
- 2 ks vajcia
- hrozienka
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na pečenie. Vystelieme ju papierom na pečenie.
V miske zmiešajte suché ingrediencie - bezlepkovú múku, hnedý cukor, ovsené vločky, prášok do pečiva a soľ.
V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte zmäknuté bezlaktózové maslo a bezlaktózové mlieko. Potom všetko spolu zmiešajte a vytvorte cesto.
Nakoniec zľahka primiešajte do cesta hrozi
Cesto prelejte do pripravenej formy a pečte ho v predhriatej rúre približne 45 minút. Skúste špajľou, či je koláč pečený.
Po upečení nechajte tento bezlaktózo - bezlepkový koláč vychladnúť, potom ho môžete nakrájať a servírovať.