Zdroj: Luiz Henrique Mendes from Getty Images Signature
Bezlepkový orechový koláč
Recept na bezlepkový orechový koláč, ktorý si môžu vychutnať aj tí, ktorí majú intoleranciu na lepok.
Ingrediencie
- 300 g hladkej bezlepkovej múky
- 200 g mletých orechov
- 150 g cukru
- 200 g masla
- 4 ks vajcia
- 1 ks prášok do pečiva
- štipka soli
- Mletá škorica na dochutenie
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme suché ingrediencie. Do misy nasypeme hladkú bezlepkovú múku, mleté orechy, prášok do pečiva, štipku soli a mletú škoricu. Všetky tieto ingrediencie poriadne premiešame.
V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom do krému. Potom do tohto krému po jednom pridávame vajcia, vždy dobre premiešame. Takto pripravený krém potom pomaly pridávame k suchým ingredienciám a všetko spolu dôkladne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 45 minút. Po upečení necháme orechový bezlepkový koláč vychladnúť a potom ho môžeme posypať práškovým cukrom, pokrájať a servírovať.