Zdroj: zeleno from Getty Images
Biela karfiolova polievka
Recept na u nás pravidelne varenú bielu karfiolovú polievku so smotanou.
Ingrediencie
- 1 ks karfiol
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 Lyžice masla
- 1 Lyžice hladká múka
- 750 ml vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si pripravme karfiol. Rozdelím ho na ružičky a opláchnem v studenej vode.
Cibuľu a cesnak olúpem a jemne posekám. Potom v hrnci s maslom orestujem cibuľu dozlatista. Pridám cesnak a orestujem ešte minútu.
Karfiol pridám do hrnca a premiešam, aby sa zapekali všetky strany. Potom prisypem múku, premiešam a nechám ju opražiť na miernom ohni.
Postupne prilievam vývar do hrnca a premiešam ho. Polievku varím na miernom ohni 20 až 25 minút, kým karfiol nie je úplne mäkký.
Keď je karfiol mäkký, odstavím hrniec z ohňa a nechám ju chvíľu vychladnúť. Potom v mixéri polievku zmixujem do hladka.
Ku koncu prilejem do karfiolovej polievky ešte smotanu, premiešam ju a nechám chvíľu povariť, aby sa všetky chute pekne prepojili.
Karfiolovú polievku nezabudnite ochutiť soľou a korením.