REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Boloňská omáčka na špagety z mletého masa
Výborná boloňská omáčka na špagety, ktorá sa pripravuje z mletého mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 200 g pancetty
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks mrkvy
- 2 ks stonky zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 can rajčinového pyré
- 200 ml bieleho suchého vína
- 2 pl olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Pancettu nakrájame na malé kúsky a osmažíme v kastróle na olivovom oleji.
2. Krok
Pridáme k nej nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a spolu restujeme, kým zelenina nezačne mať zlatohnedú farbu.
3. Krok
Potom pridáme mleté mäso a premiešame ho s ostatnými surovinami, kým sa úplne neosmaží.
4. Krok
Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, rajčinové pyré, biele víno a dochutíme soľou a korením. Potom všetko spolu premiešame.
5. Krok
Kastról zakryjeme a bolonskú omáčku varíme na miernom ohni približne hodinu a pol. V prípade potreby dolejeme vodu.
6. Krok
Hotovú bolonskú omáčku podávame so špagetami.