REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Bratislavské rezy

Recept na tie originál najlepšie bratislavské rezy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Korpus:

  • 4 ks vajce Pridané do
  • 4 pl hladká múka Pridané do
  • 4 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl mlieko Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 12 balenia prášok do pečiva Pridané do

Plnka:

  • 3 pl práškový cukor Pridané do
  • 2 balenia Zlatý klas Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 3 ks žĺtka Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do

Sirup:

  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 150 ml voda Pridané do
  • 100 ml rum Pridané do
  • 12 ks šťava z citróna Pridané do

Poleva:

  • 200 g čokoláda Pridané do
  • 100 g Cera Pridané do
  • 2 kl smotana na šľahanie Pridané do
  • džem Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na tento zákusok budeme potrebovať upiecť dva korpusy, každý zo štyroch vajíčok.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, prilejeme mlieko, olej, žĺtka a prisypeme múku s práškom do pečiva.

3. Krok

Korpus pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180°C približne 12 minút.

4. Krok

Z vody a cukru uvaríme cukrový sirup, prilejeme k nemu rum, citrónovú šťavu a necháme ho vychladnúť.

5. Krok

Z jedného korpusu odstránime vrchnú vrstvu (šupku), polejeme ho natenko čokoládou a necháme riadnej stuhnúť. 6. Korpus môžeme najskôr potrieť tenučkou vrstvou krému, aby sa čokoláda nevpíjala do korpusu.

6. Krok

Korpus prevrátime čokoládou nadol. Natrieme džemom, prikryjeme druhým korpusom a polievame vychladnutým sirupom.

7. Krok

Na poliaty korpus nanesieme plnku a pekne ju zarovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť.

8. Krok

Na slabom ohni v hrnčeku rozpustíme Ceru s čokoládou. Môžeme pridať tiež 2 PL kakaa, aby bola poleva pekná tmavá a 2 ČL smotany na šľahanie, aby sa ľahšie krájala a aby bola lesklá. 9. Polejeme čokoládou a necháme to riadne stuhnúť.

9. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustú kašu.

10. Krok

Nad parou vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom. Vyšľahané žĺtka vylejeme do horúceho pudingu, premiešame, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

11. Krok

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme k nemu vychladnutú kašu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov