REKLAMA
Zdroj: NRedmond from Getty Images Signature
Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Jednoduchý recept na bravčovú panenku pripravenú na prírodný spôsob so šťavnatou ryžou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso a marináda
- 800 g bravčová panenka
- 2 ks cesnak
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 2 Lyžice olej
Ryža
- 2 šálky ryža
- 4 šálky voda
- 1 lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Panenku pripravte na marináciu. Umývajte mäso, očistite od tukov, nakrájajte na plátky a posypte cesnakom a korením. Položte do misky, pridajte olej a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
2. Krok
Medzitým varite ryžu. Dajte 2 šálky ryže do hrnca, pridajte 4 šálky vody a lyžičku soli. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte vrieť asi 15 minút, alebo kým ryža nie je mäkká.
3. Krok
Zatiaľ na panvici rozpáľte olej a pridajte marinované mäso. Pečte z každej strany asi 5 minút, alebo kým mäso nie je hotové.
4. Krok
Nakoniec servírujte pečené mäso s ryžou. Dobrú chuť!