REKLAMA
Zdroj: TeresaKasprzycka from Getty Images
Bravčová panenka plnená slivkami
Chutné a voňavé bravčové mäso plnené sladkými sušenými slivkami, ktoré mu dodáva ten pravý šťavnatý a jedinečný výraz.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso a plnka
- 800 g bravčová panenka
- 12 kus sušené slivky
- 4 pl olivový olej
Omáčka
- 1 kus Cibuľa
- 2 kus cesnak
- 150 ml červené víno
- 1 čl rozmarín
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejeme rúru na 180°C.
2. Krok
Do panenky urobíme nožom tunel po celej jej dĺžke a naplníme ju slivkami.
3. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej a mäso z oboch strán krátko opečieme. Potom ho vložíme na 30 minút do rúry.
4. Krok
Medzičasom si pripravíme omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na panvici. Pridáme rozmarín a podlejeme červeným vínom. Omáčku necháme zredukovať na polovicu.
5. Krok
Pečenú panenku vyberieme z rúry a necháme chvíľu odpočívať.