REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eJWKe8-DJ8XQyJDiufIL/8a9ad39fe009919de9d9c09f7e4ba583.jpeg)
Bravčová panenka so smotanovo-slivkovou omáčkou
Bravčová panenka opečená do ružova so smotanovo-slivkovou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g bravčová panenka
- 50 g sušené slivky
- 1 smotana na varenie
- rozmarín
- feferónky šušené
- soľ
- mleté čierne korenie
- whisky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eJWKe8-DJ8XQyJDiufIL/2e86ce1b76b298c09b4fa9798aabbc36.jpeg)
2. Krok
Mäso si očistíme, na niekoľko hodín necháme odstáť v chladničke (mleté čierne korenie, rozmarín, olej ). Potom osolíme, opečieme na rozpálenej panvici. Uložíme do pekáča a necháme chvíľku dôjsť v rozohriatej rúre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eJWKe8-DJ8XQyJDiufIL/a96edbc5183c0c0178e80868aa7f3052.jpeg)
3. Krok
Mäso nakrájame na plátky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eJWKe8-DJ8XQyJDiufIL/398ba3aa11a716383470b9bb70adeae7.jpeg)
4. Krok
Do výpeku pridáme slivky a smotanu, whisky, prevaríme, ochutíme soľou, čierne korenie, sušené feferónky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eJWKe8-DJ8XQyJDiufIL/2fc3ed02d2155f23a3ed2ceab45320d3.jpeg)
5. Krok
Podávame so zemiakovou kašou. Nech lahodný obed chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eJWKe8-DJ8XQyJDiufIL/e4b3c5ae3b76aa14009c91cb75fc6c4a.jpeg)