REKLAMA
Zdroj: rlat from Getty Images
Bravčová panenka v lístkovom ceste
Perfektná bravčová panenka so šampiňónmi v lístkovom ceste.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčovej panenky
- 400 g lístkového cesta
- 1 ks Cibuľa
- 200 g syra
- 200 g čerstvých húb
- 1 ks vajce na potretie
- soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv si očistíte a pokrájate hríby. Udusíme ich na cibuľke.
2. Krok
Bravčovú panenku osolíte, okoreníte a opečiete na panvici, aby bola zlatohnedá. Potom nechajte mäso odpočívať.
3. Krok
Lístkové cesto vyvaľkáte a položíte naň plátky syra.
4. Krok
Na syr položíte pokrájané hríby a na vrch pridáte bravčovú panenku.
5. Krok
Cesto zabalíte tak, aby ste mäso poriadne obalili. Potom ho potriete rozšľahaným vajíčkom.
6. Krok
Bravčovú panenku pečiete vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút, ale čas môže byť rôzny v závislosti od konkrétnej rúry, takže je dobré sledovať, kedy cesto dostane zlatohnedú farbu.