REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Bravčová panenka v rúre s omáčkou

Recept na pečenú bravčovú panenku v rúre s hríbovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Panenka:

  • 1 kg bravčová panenka Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 kl mletá červená paprika Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 12 kl čierne korenie Pridané do

Omáčka:

  • 150 g šampiňóny Pridané do
  • 4 pl maslo Pridané do
  • 1 ks šalotka Pridané do
  • 1 ks cesnak Pridané do
  • 50 ml bourbon Pridané do
  • 1 kl dijonská horčica Pridané do
  • 12 kl cukor Pridané do
  • 250 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 kl hladká múka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 ° C. Bravčovú panenku očistite. Jemne posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou.

2. Krok

Na panvici zohrejte olej a opečte panenku z každej strany do zlatista - asi 7 minút.

3. Krok

Následne ju preložte do pekáča a pečte 20 minút..

4. Krok

Medzitým si pripravte omáčku. V tej istej panvici, v ktorej ste opiekli panenku nechajte roztopiť 2 PL masla.

5. Krok

Po chvíli pridajte na jemno nakrájanú šalotku, cesnak a restujte ich jednu minútku. Následne k ním vložte nakrájané šampiňóny.

6. Krok

Po pár minútach prilejte do panvice bourbon. Pripáľte ho a nechajte flambovať niekoľko sekúnd.

7. Krok

Potom pridajte do varenia dijónsku horčicu, štipku cukru, jednu čajovú lyžičku múky, dve polievkové lyžice masla a všetko spolu zamiešajte.

8. Krok

Vlejte smotanu na varenie, dochuťte ju soľou a korením a opäť dobre premiešajte.

9. Krok

Omáčku nechajte za občasného miešania variť asi 5 minút, kým nezhustne.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov