Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčová panenka v rúre s omáčkou
Recept na pečenú bravčovú panenku v rúre s hríbovou omáčkou.
Ingrediencie
Panenka:
- 1 kg bravčová panenka
- 2 pl olivový olej
- 1 kl mletá červená paprika
- 1 kl soľ
- 1⁄2 kl čierne korenie
Omáčka:
- 150 g šampiňóny
- 4 pl maslo
- 1 ks šalotka
- 1 ks cesnak
- 50 ml bourbon
- 1 kl dijonská horčica
- 1⁄2 kl cukor
- 250 ml smotana na varenie
- 1 kl hladká múka
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 ° C. Bravčovú panenku očistite. Jemne posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
Na panvici zohrejte olej a opečte panenku z každej strany do zlatista - asi 7 minút.
Následne ju preložte do pekáča a pečte 20 minút..
Medzitým si pripravte omáčku. V tej istej panvici, v ktorej ste opiekli panenku nechajte roztopiť 2 PL masla.
Po chvíli pridajte na jemno nakrájanú šalotku, cesnak a restujte ich jednu minútku. Následne k ním vložte nakrájané šampiňóny.
Po pár minútach prilejte do panvice bourbon. Pripáľte ho a nechajte flambovať niekoľko sekúnd.
Potom pridajte do varenia dijónsku horčicu, štipku cukru, jednu čajovú lyžičku múky, dve polievkové lyžice masla a všetko spolu zamiešajte.
Vlejte smotanu na varenie, dochuťte ju soľou a korením a opäť dobre premiešajte.
Omáčku nechajte za občasného miešania variť asi 5 minút, kým nezhustne.