Zdroj: CCat82 for iStockPhotos
Bravčové filé v lístkovom cestíčku
Tento recept na bravčovú panenku v lístkovom cestíčku patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kombinácia šťavnatého mäsa zabaleného v chrumkavom lístkovom cestíčku prináša na stôl chuťové poháriky. Vyžaduje si to trochu času, ale konečný výsledok námahu viac než vynahradí. Verte mi, robil som ho už desiatkykrát a vždy bol hitom!
Ingrediencie
- 500 g bravčová panenka
- 1 Úloha lístkové cesto
- 2 PL horčica
- 1 žĺtko
- soľ a korenie
- 2 PL olej
- 1 zväzok tymián
- 150 g smotanový syr (cream cheese)
Najnovšie letáky
Postup
Recept na bravčovú panenku v lístkovom cestíčku predhrejte na 200 stupňov. Bravčové filé umyte, osušte a okoreňte soľou a korením. Tu odporúčam korením príliš nešetriť, skutočne zvýrazňuje chuť tohto pokrmu.
Na panvici rozohrejte olej a bravčové filé opečte zo všetkých strán. Tento krok je dôležitý, aby mäso zostalo šťavnaté a malo peknú farbu.
Rozvaľkajte lístkové cesto a potrite ho horčicou a smotanovým syrom. Do stredu položte opečené bravčové filé a na vrch roztrite lístky tymiánu. Zistil som, že čerstvý tymián tu robí všetko!
Lístkové cesto zrolujte okolo mäsa a okraje dobre uzavrite. Lístkové cesto potrieme rozšľahaným žĺtkom - vďaka tomu bude mať pokrm neskôr krásnu zlatistú farbu.
Bravčové filé v lístkovom cestíčku pečte v rúre približne 30-35 minút. Stav pečenia skontrolujte teplomerom na mäso. Mäso by malo mať vnútornú teplotu približne 70 stupňov.
Pred nakrájaním na plátky nechajte bravčové filé v lístkovom cestíčku krátko odpočívať. Vďaka tomu zostane obzvlášť šťavnaté. Vychutnajte si ho!