REKLAMA
Bravčové guľky v paradajkovej omáčke
Recept na perfektné bravčové guľky v paradajkovej omáčke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks vajce
- 2 pl strúhanky
- 1 pl oleja
- 1 ks konzerva celých paradajok
- 2 pl múka
- 2 pl masla
- cukor
- petržlenová vňať
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na menšie kúsky a spolu s olúpanou cibuľou a cesnakom ho dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno.
2. Krok
Mleté mäso premiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením a vypracujeme hutné cesto. Z cesta vytvarujeme guľôčky.
3. Krok
Na panvici rozpálime olej a usmažíme mäsové guľky zo všetkých strán.
4. Krok
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme ju do zlatista. Potom prilejeme 2 dl vody a minútku povaríme. Potom pridáme paradajky, cukor a všetko spolu povaríme ešte 10 minút.
5. Krok
Do omáčky vložíme usmažené mäsové guľky a dusíme ich ešte 20-30 minút.
6. Krok
Hotové guľky podávame s ryžou. Pred podávaním ich posypeme petržlenovou vňaťou.