Bravčové karé podľa babičky
Chutné šťavnaté mäso ,jednoduchá príprava a chuť výborná 😉
Ingrediencie
- 630 g bravčové karé
- 1 ks červená cibuľa
- 400 g šampiňóny
- 100 g mozzarela
- 11⁄2 pl kečup
- 990 g zemiaky
- 200 g pochuťková smotana
- vegeta
- kurkuma
- drvený kmín
- paprika ml červená
- sušený cesnak
- olej
- soľ
- ml čierne korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Bravčové mäso nakrájajme na hrubšie plátky,osolíme,okoreníme a prikryté potravinárskou fóliou naklepeme.Ale pred tým narežeme okraje mäsa z každej strany aby nám pri pečení rovné zostalo.
Cibuľu ošúpeme, nakrájajame na pol krúžky,
šampiňóny nakrájajame na plátky.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska.Vložíme do pekáča v tomto poradí:
Plátky mäsa uložíme vedľa seba na plech ,potrieme kečupom,posypeme mozzarelaou nakrájanou na kocky,pridáme cibuľu, šampiňóny,kolieska zemiakov zmiešame s červenou paprikou, soľou,vegetou,kurkumov,kmínom,cesnakom podľa chuti.
Všetko potrieme pochúťkovou smotanou a prikryté vložime do rúry na cca 1hodinu a 190st. .
Pred koncom môžme zapiecť chvíľku.
Hotové jedlo môžete posypať čerstvou vňaťkou.
Kto chce môže si vrch posypať syrom .