REKLAMA
Zdroj: DeeNida from Canva
Bravčové mäso na hubách so smotanou
Bravčové mäso na hubách so smotanou je tradičné české jedlo, ktoré vyniká svojou chuťou. Huby a smotana dodávajú mäsu jemnosť a krémovú štruktúru. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g Bravčové mäso (krkovička alebo sviečková)
- 250 g čerstvé huby
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 200 ml Smotana na varenie
- 1 Lyžice hladká múka
- olej
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso nakrájajte na menšie kúsky a okoreňte soľou a korením. Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte z oboch strán dozlatista.
2. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a pridajte k mäsu. Restujte, kým cibuľa nezačne zlátnuť.
3. Krok
Pridajte nakrájané huby a smažte ďalších 10 minút, kým huby nezačnú púšťať šťavu.
4. Krok
Pridajte múku, premiešajte a chvíľu smažte.
5. Krok
Pridajte smotanu a premiešajte. Varte asi 5-10 minút, kým omáčka nezačne hustnúť.