Bravčové mäso na šťave so šampiňónmi
Recept na rýchle a chutné bravčové mäso na šťave so šampiňónmi je ideálnym jedlom, keď máte obmedzený čas, ale nechcete sa vzdať výborného pokrmu plného bohatých chutí.
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa chudého karé stehno panenka
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čl mletej sladkej papriky
- 250 ml vývaru
- 2 pl masla
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom. Mäso narežte na menšie kúsky. Prírpava jedla bude rýchlejšia.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na polovice.
Na panvici rozpustite maslo na strednom ohni a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Nechajte ich dusiť asi 2 minúty, až kým nebudú zľahka zlatisté.
Pridajte mäso na panvicu a orestujte ho z oboch strán, kým nezmení farbu na zlatohnedú. Vložte na panvicu aj nakrájané šampiňóny a pokračujte v orestovaní, kým šampiňóny nezhnednú a neuvolia šťavu.
Pridajte mletú sladkú papriku, soľ, korenie. Podlejete vývarom a nechate udusiť do mäkka. Na záver jedlo dozdobte čerstvými bylinkami.
Musybit dobre