REKLAMA
Bravčové mäso s omáčkou
Recept na chutné bravčové mäso s omáčkou a zeleninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčového mäsa
- 1 ks pór
- 2 ks mrkvy
- 1 k zeler
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 l vody
- 200 ml bieleho vína
- 2 Lyžice oleja
- 2 Lyžice hladká múka
- soľ a mleté čierne korenie
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky, ktoré osolíme a okoreníme.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme.
3. Krok
Zeleninu a cesnak nakrájame na drobno a pridáme k mäsu. Chvíľu spolu smažíme.
4. Krok
Zalejeme vínom a pár minút povaríme, kým sa alkohol neodparí.
5. Krok
Potom zalejeme vodou a pridáme majoránku. Varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.
6. Krok
Omáčku scedíme a zahustíme múkou rozmiešanou v troche studenej vody. Omáčku zahrievame, kým nezhustne.