REKLAMA
Bravčové mäso so zemiakmi
Recept na dusené bravčové mäso so zemiakmi, ktoré sa hodí na sviatočný obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 4 ks zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- 1⁄2 pohára bieleho vína
- kôpor na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
2. Krok
Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
3. Krok
Na panvici rozpálime olej a pridáme mäso, cibuľu a cesnak. Orestujeme ich do zlatista.
4. Krok
Pridáme očistené a na kúsky nakrájané zemiaky. Všetko osolíme a okoreníme.
5. Krok
Po chvíli mäso podlejeme vínom.
6. Krok
Všetko spolu premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou cca 45 minút. Ak je potrebné, prilejeme trochu vody.
7. Krok
Hotové jedlo podávame posypané kôprom.