REKLAMA

Zdroj: Canva

Bravčové mäso v páci

Bravčové mäso v páci je tradičný slovenský recept, ktorý je vďaka svojej aromatickosti a pikantnej chuti veľmi obľúbený. Príprava je jednoduchá a nevyžaduje veľa času, i keď mäso by malo byť v páci najmenej 2 hodiny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčového mäsa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 pohár červeného vína Pridané do
  • 2 Lyžice horčice Pridané do
  • 1 Lyžice sladkej papriky Pridané do
  • 1 lyžička kmínu Pridané do
  • 2 ks bobkové listy Pridané do
  • 1 lyžička červenej mletej papriky Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Mäso očistíme, nakrájame na porcie a osolíme. Strúčiky cesnaku očistíme, pretlačíme a zmiešame so soľou, korením, olejom, nahrubo nasekanou cibuľou, vínom, horčicou, paprikou, kmínom, bobkovými listami a mletým korením. S týmto pácom zmiešame mäso, ktoré necháme v chladničke marinovať najmenej 2 hodiny, ideálne cez noc.

2. Krok

Mäso vyberieme z pácu. Na panvici rozpálime trochu oleja a pečieme mäso do zlatista z oboch strán.

3. Krok

Potom mäso vložte do hrnca, prilejeme pác a trochu vody, tak aby bolo mäso zakryté. Hrniec prikryjeme pokrievkou a bravčové mäso varíme na nízkej teplote asi hodinu až hodinu a pol.

4. Krok

Podávame s ryžou, zemiakovou kašou alebo knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3781 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

334 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1511 receptov