Zdroj: Canva
Bravčové mäso v páci
Bravčové mäso v páci je tradičný slovenský recept, ktorý je vďaka svojej aromatickosti a pikantnej chuti veľmi obľúbený. Príprava je jednoduchá a nevyžaduje veľa času, i keď mäso by malo byť v páci najmenej 2 hodiny.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice oleja
- 1 ks Cibuľa
- 1 pohár červeného vína
- 2 Lyžice horčice
- 1 Lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička kmínu
- 2 ks bobkové listy
- 1 lyžička červenej mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Mäso očistíme, nakrájame na porcie a osolíme. Strúčiky cesnaku očistíme, pretlačíme a zmiešame so soľou, korením, olejom, nahrubo nasekanou cibuľou, vínom, horčicou, paprikou, kmínom, bobkovými listami a mletým korením. S týmto pácom zmiešame mäso, ktoré necháme v chladničke marinovať najmenej 2 hodiny, ideálne cez noc.
Mäso vyberieme z pácu. Na panvici rozpálime trochu oleja a pečieme mäso do zlatista z oboch strán.
Potom mäso vložte do hrnca, prilejeme pác a trochu vody, tak aby bolo mäso zakryté. Hrniec prikryjeme pokrievkou a bravčové mäso varíme na nízkej teplote asi hodinu až hodinu a pol.
Podávame s ryžou, zemiakovou kašou alebo knedľou.