REKLAMA
Zdroj: vikif from Getty Images
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Recept na skvelé bravčové mäso v paradajkovej omáčke, ktoré varím minimálne raz za týždeň.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g bravčového mäsa
- 2 ks veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pretlaku
- 2 kl soľ
- 1 kl mletej papriky
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- 1⁄2 litrov vody
- 4 Lyžice olivového oleja
- 2 Lyžice vývaru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začínam tým, že si nakrájam mäso na malé kúsky. Potom ich opečiem na olivovom oleji, kým nezíska peknú zlatistú farbu.
2. Krok
Potom k nemu pridám nakrájanú cibuľu a uhorku pokrájanú na tenké plátky.
3. Krok
Teraz pridám paradajkový pretlak, soľ, papriku a korenie. Všetko premiešam a pridám polovicu vody a vývar. To všetko varíme na miernom ohni asi hodinu, kým mäso úplne nezmäkne. Ak je omáčka príliš hustá, pridám ešte trochu vody.