Bravčové na šampiňónoch
Vynikajúce bravčové mäso na šampiňónoch.
Ingrediencie
- 1 bravčová panenka
- 1⁄2 biela cibuľa
- 200 g šampiňóny celé
- 150 ml smotana na varenie
- 450 ml voda
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- 3 pl olej
Najnovšie letáky
Postup
Bravčovú panenku si očistíme a nakrájame na plátky. Plátky mäsa potrieme troškou oleja a sprudka orestujeme na rozpálenej panvici. Opečené mäso vyberieme na tanier a odložíme zatiaľ bokom.
Zdroj: Youtube
Na výpeku po mäsu si orestujeme nakrájanú cibuľu. Restujeme ju do zlata. Pridáme k nej šampiňóny, ktoré sme očistili a všetko spolu restujeme.
Zdroj: Youtube
Hríbi s cibuľou osolíme a okoreníme. Počkáme kým si pustia šťavu a podľa potreby podlejeme. Dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
Zdroj: Youtube
Na záver do šampiňónov vložíme plátky mäsa a spolu chvíľku dusíme. Podlejeme smotanou a prevaríme ešte 5 minút. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Pred podávaním posypeme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňťou.
Zdroj: Youtube