REKLAMA
Bravčové plátky na šťave s gyros korením
Vynikajúce bravčové plátky zo stehna na šťave a gyros korením a cesnakom. Servírovať ho môžeme s ryžou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 10 ks bravčové rezne zo stehna
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- gyros korenie
- olej
- mletá červená paprika
- soľ
- polohrubá múka
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Bravčové stehno umyjeme a narežeme na rezne.
2. Krok
Posypeme ho z oboch strán mletým čiernym korením a gyros korením.
3. Krok
Cibuľu ošupíme a nakrájame na drobno. Zprudka ju orestujeme na rozpálenom oleji. Potom pridáme do hrnca pretlačený cesnak a bravčové stehno, ktoré tiež opečieme z oboch strán.
4. Krok
Po chvíli mäso dochutíme paprikou a podlejeme vodou.
5. Krok
Bravčové stehno dusíme poliaľ nie je mäkké. Podľa potreby dolievame vodu a pred koncom dusenia šťavu zahustíme múkou.