Zdroj: Rhönbergfoto for Adobe Stock
Bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakovou kašou
Je to tradičné, šťavnaté a bohaté nemecké jedlo, ktoré som robila už nespočetnekrát. Zbožňujem údenú chuť kasleru v kombinácii s kyslou kapustou a krémovou zemiakovou kašou. Tento recept sa hodí na výnimočné príležitosti a je tiež výborným utešeným jedlom na chladnejšie dni.
Ingrediencie
- 1 kg údené bravčové rebrá
- 500 g kyslá kapusta
- 1 kg zemiaky
- 125 ml mlieko
- 50 g maslo
- soľ a korenie
- 1 Kus bobkový list
- 2 Sušené Klinčeky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako pripraviť bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakovou kašou? Bravčové rebrá vložte do veľkého hrnca spolu s bobkovým listom a klinčekmi (priloženými k cibuli). Hrniec naplňte vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Pravidelne kontrolujte, či nie je potrebné vodu doplniť. Varte na miernom ohni približne 90 minút. Po uvarení bude bravčové mäso veľmi jemné a šťavnaté, čo je presne požadovaný výsledok.
Kým sa údené bravčové mäso varí, pripravte si kyslú kapustu. Dávajte pozor, aby ste kyslú kapustu neprevarili, inak stratí svoju chuť. Najlepšiu chuť zabezpečí čo najčerstvejšia kyslá kapusta.
Zemiaky ošúpte a zalejte vodou vo veľkej panvici. Zemiaky varte, kým nie sú mäkké (približne 20-25 minút), a potom ich sceďte.
Mlieko a maslo zohrievajte v malej panvici, kým sa maslo nerozpustí. Zmes nalejte na odkvapkané zemiaky a rozmixujte na krémovú kašu. Dochuťte soľou a korením. Dobrá zemiaková kaša by mala byť vždy krémová, preto nešetrite maslom a mliekom!
Bravčové rebierka podávajte s kyslou kapustou a zemiakovou kašou. Plný tanier tejto lahodnej kombinácie urobí dojem na celú rodinu.