Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčové soté v zemiakovej placke
Výnikajúce bravčové soté v zemiakovej placke. Toto jedlo je veľmi sýte čiže sa k nemu hodí pohár pivka :D
Ingrediencie
Na bravčové soté
- 500 g bravčové mäso
- 2 pl sójovej omáčky
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1 kl mletej rasce
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl masť
- 1 pl horčica
- mleté čierne korenie
- soľ
Na placky
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 6 ks zemiak
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks veľké vajcia
- múka
- soľ
- majoránka
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájame na drobno a mäso na kocky.
Vložíme ich do misky, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme sójovú omáčku a rascu. Všetko spolu poriadne premiešame.
Do hrnca nalejeme olej a necháme ho rozpáliť. Po chvíli doňho pridáme cibuľu a restujeme ju do sklovita.
Keď je cibuľa orestovaná, pridáme k nej mäso, ktoré za stáleho miešania opečieme zo všetkých strán do mäkka. Podlejeme ho trochou vody a pridáme horčicu s paradajkovým pretlakom.
Keď máme bravčové soté hotové, začneme s prípravou zemiakovej placky.
Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nastrúhame.
Vložíme ich do misy a zmiešame s vajciami, korením a soľou. Nakoniec cesto poprášime múkou - len toľko, aby cesto nebolo ani príliš riedke, ani príliš husté.
Z cesta na vymastenej panvici pečieme placky - z obidvoch strán do hneda.
Hotovú placku servírujeme s kuracím soté a strúhaným syrom.