Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,
Bravčový guláš s knedľou
Ingrediencie
Guláš
- 1 kg pliecko bravčové
- 4 ks Cibuľa
- 1 pl bravčová masť
- 4 strúčik cesnak
- 1 pl paprika červená mletá sladká
- 1 ks pretlak paradajkový
- 3 pl korenie gulášové
- rasca drvená
- soľ
- voda
- majoránka
Knedľa
- 500 g polohrubá múka
- 1 kus vajce
- soľ
- 3 dcl mlieko
- 5 g droždie sušené
- 1 pl kryštálový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si očistíme cibuľu a nakrájame si ju na menšie kúsky. Do hrnca si dáme masť a cibuľu. Začneme ju opekať pekne do hneda.
Mäso si očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme k opečenej cibuli. Opražíme.
K opečenému mäsu pridáme, mletú papriku, soľ, kmín, gulášové korenie a pretlak. Premiešame a podlejeme vodou. Mäso dusíme do mäkka.
Na záver guláš dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Podľa potreby ešte dosolíme.
Knedľu si pripravíme tak, že v mise si zmiešame všetky ingredienci na hladké cesto. Necháme si ho hodinku vykysnúť. Z cesta vytvarujeme dve knedle.
Necháme ich prykryté ešte podkysnúť, kým sa nám začne variť voda. Vodu osolíme a vložíme do nej knedle. Varíme aspoň 15 minút podľa veľkosti. Uvarenú knedľu prepichneme na viacerých miestach špáratkom.