REKLAMA
Bravčový guláš so zemiakmi
Recept na tradičný bravčový guláš so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 Lyžice paradajkového pretlaku
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- zemiaky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V hrnci rozohrejte olej a pridajte naň nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nezíska zlatistú farbu.
2. Krok
Potom pridajte cesnak a na kocky nakrájané mäso. Opečte mäso so všetkých strán a do hrnca nasypte mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu a majoránku. Všetko dobre spolu premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozpustili.
3. Krok
Pridajte paradajkový pretlak a opäť premiešajte.
4. Krok
Postupne pridávajte hovädzí vývar a zakryte hrniec. Takto guláš varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.
5. Krok
V druhom hrnci uvarte zemiaky do mäkka. Keď je guláš hotový pridajte doň uvarené zemiaky a dochuťte ho soľou a korením podľa chuti.
Majoranka sa dava do jedla kratko pred dokoncenim.V ziadnom pripade sa nevari lebo zhorkne.Ja ju v dlani pomrvim a hned nato odstavim zo sporaka.A neviem preco dava varit zemiaky osve.Normalne ich dam varit k masu.