REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Bravčový paprikáš s haluškami
Bravčový paprikáš recept s haluškami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 500 g bravčová panenka
- 1 ks Cibuľa
- 1 šálka smotana na varenie
- soľ
- 2 čl mletá červená paprika
- c ierne korenie
- olej
Halušky
- 1 ks vajce
- 7 pl polohrubá múka
- soľ
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Bravčové mäso si očistíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na rezančeky.
2. Krok
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a mäso. Keď sa vyparí všetka voda a mäso chytí farbu, pridáme papriku, korenie a soľ. Chvíľu opekáme.
3. Krok
Mäso podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je hotové pridáme smotanu na varenie a ešte chvíľu prevaríme. Podľa potreby dosolíme.
4. Krok
Pripravíme si halušky. Do misy si dáme vajíško, pridáme múku, posolíme a zmiešame pridáme vodu aby sme si cesto rozriedili do potrebnej konzistencie. Cez haluškár si cih uvaríme vo vriacej osolenej vode.
5. Krok
Hotové halušky scedíme a môžeme podávať s paprikášom.