REKLAMA
Bravčový perkelt
Náš obľúbený bravčový perkelt
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 750 g bravčové mäso
- 1 Cibuľa
- 1 pl bravčová masť
- Korenie Bravčové pečené
- 2 strúčiky cesnaku
- mletá paprika - sladká
- soľ
- mleté čierne korenie
- kmín
- Papriky
- cherry paradajky
- 1 zemiak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na masti. Následne pridáme umyté mäso narezané na kocky a orestujeme spolu s cibuľkou aby sa “zatiahlo”.
2. Krok
Dodáme nakrájaný cesnak, červenú sladkú papriku, bravčové pečené korenie, kmínok a podlejeme trochu vody.
3. Krok
Mäsko krásne prevonia, ak k nemu pridáte paradajku a papriku. Úplne stačia 1-2 cherry paradajky a asi 1/3 papriky. Keď sa paradajky rozvaria paradajkové šupky vyberiem ale ak vám nevadia, tak ich tam nechajte.
4. Krok
Soľ pridávam až ked je mäslo napoly uvarené a hotový perkelt zahustím nastrúhaným zemiakom. Chutí fantastisticky s akýmkoľvek prívarkom.