REKLAMA
Broskyňový koláč s kyslou smotanou
Recept na broskyňový koláč s kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 200 g hladká múka
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 ks vajce
- štipka soli
Plnka:
- 200 g kyslej smotany
- 3 ks vajcia
- 100 g práškového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 2 Lyžice hladká múka
Ostatné:
- 600 g broskýň
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
V mise zmiešajte múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Zmes premiešajte a vypracujte cesto. Cesto nechajte odpočívať v chladničke cca 30 minút.
2. Krok
Broskyne ošúpte, odstráňte kôstky a nakrájajte na tenké plátky.
3. Krok
Z kyslej smotany, vajec, práškového cukru, vanilkového cukru a múky pripravte náplň.
4. Krok
Cesto rozvaľkajte a vložte do vymastenej tortovej formy. Na cesto nalejte plnku a poukladajte broskyne.
5. Krok
Takto pripravený broskyňový koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 45 minút.
6. Krok
Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom podávajte.