REKLAMA
Brownie tort bez múky
Koláč plný čokolády bez zrnka múky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g kvalitná tmavá c okola da
- 7 ks vajcia
- štipka soli
- 85 g krys ta lovy cukor
- 150 g maslo
- 15 g kakao
- Kakao ovocie na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 25 cm , ktorú obložíme oapierom, alebo dobre vymastíme maslom. Rúru predhrejeme na 180 C.
2. Krok
Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtky jemne vymiešame v nádobe s kakaom.
3. Krok
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
4. Krok
Bielka, cukor a štipku soli vyšľaháme na tuhý sneh.
5. Krok
Vychladnutú čokoládu pridáme k žĺtkovej hmote a vymiešame spolu.
6. Krok
Teraz zľahja zmiešame čokoládovú zmes so snehom. Hmotu vylejeme do formy a dáme piecť na 23-25 min. Nie viac, aby nebolo suché !
7. Krok
Cesto nám narastie, praskne a po vybratí z rúry “spadne”, ale takto to má byť. Po vychladnutí posypeme kakaom a ozdobíme ovocím.