REKLAMA

Bruschetta al Pomodoro

Potešte svojich blízkych rýchlou talianskou pochúťkou. Ak máte doma k dispozícií priamo zmes korenia na Bruschettu, ušetríte čas. :)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zrelých paradajok Pridané do
  • 2 velke francúzske biele bagety Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ mletá červená paprika Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • oregano Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • majorán Pridané do
  • cesnak sušený Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

1 kg dokonale dozretých paradajok umyjeme a ostrým nožom nakrájame na drobné kocky (0,5 cm).

2. Krok

V mise ich zmiešame s 2 lyžicami zmesi korenia „Bruschetta“, 2 lyžicami kvalitného extra virgin olivového oleja a kto má rád, pridá ešte lyžičku aceto balsamico. Všetko opatrne premiešame, aby sa paradajky nerozbili a pri izbovej teplote necháme 30 minút rozležať.

3. Krok

Francúzsku bagetu alebo ciabattu pozdĺžne rozrežeme a najlepšie na grile (možno aj v trúbe alebo na grilovacej panvici) opečieme tak, aby sa vytvorila zlatá kôrka.

4. Krok

Opečené bagety (bruschetty) položíme na horúci tanier (dôležité, musí zostať horúce), bohate pokvapkáme extra virgin olivovým olejom, (kto má rád cesnak, môže ešte potrieť čerstvo rozdrveným cesnakom).

5. Krok

Lyžičkou na ne vrstvíme pripravenú a odležanú zmes paradajok a korenia.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4781 receptov

Kuracie mäso

782 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1447 receptov

Večera

4492 receptov