Bruschetta al Pomodoro
Potešte svojich blízkych rýchlou talianskou pochúťkou. Ak máte doma k dispozícií priamo zmes korenia na Bruschettu, ušetríte čas. :)
Ingrediencie
- 1 kg zrelých paradajok
- 2 velke francúzske biele bagety
- olivový olej
- soľ mletá červená paprika
- bazalka
- oregano
- mleté čierne korenie
- majorán
- cesnak sušený
Najnovšie letáky
Postup
1 kg dokonale dozretých paradajok umyjeme a ostrým nožom nakrájame na drobné kocky (0,5 cm).
V mise ich zmiešame s 2 lyžicami zmesi korenia „Bruschetta“, 2 lyžicami kvalitného extra virgin olivového oleja a kto má rád, pridá ešte lyžičku aceto balsamico. Všetko opatrne premiešame, aby sa paradajky nerozbili a pri izbovej teplote necháme 30 minút rozležať.
Francúzsku bagetu alebo ciabattu pozdĺžne rozrežeme a najlepšie na grile (možno aj v trúbe alebo na grilovacej panvici) opečieme tak, aby sa vytvorila zlatá kôrka.
Opečené bagety (bruschetty) položíme na horúci tanier (dôležité, musí zostať horúce), bohate pokvapkáme extra virgin olivovým olejom, (kto má rád cesnak, môže ešte potrieť čerstvo rozdrveným cesnakom).
Lyžičkou na ne vrstvíme pripravenú a odležanú zmes paradajok a korenia.