REKLAMA
Zdroj: ALLEKO from Getty Images
Bryndzová polievka so slaninou
Túto bryndzovú polievku milujú nielen tradiční slovenskí gurmáni, ale v poslednom čase si ju obľúbili aj gurmáni z celého sveta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 200 g bryndza
- 100 g slanina
- 1 kus Cibuľa
- 2 l voda
Ostatné ingrediencie
- 1 kus cesnak
- 2 kus zemiaky
- 100 ml smotana na varenie
- 2 pl olej
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci na oleji orestujeme na jemno nakrájanú slaninu a cibuľu.
2. Krok
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, ošúpaný a pretlačený cesnak, vodu a varíme do mäkka.
3. Krok
Do polievky vmiešame roztopenú bryndzu a smotanu na varenie, dochutíme soľou a korením a necháme ešte chvíľu povariť.
4. Krok
Pred podávaním polievku premiešame a podávame horúcu a dozdobenú kúskami bryndze a opečeného chleba.