REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bryndzové halušky z varených zemiakov
Recept na slovenské tradičné jedlo v podaní halušiek, ktoré sú pripravené z varených zemiakov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiakov
- 300 g hladká múka
- 2 ks vajcia
- 1 Lyžice soli
- 200 g bryndze
- 200 ml kyslej smotany
- 1 pl maslo
- soľ a čierne korenie
- Jarná cibulka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich ošúpeme a nastrúhame.
2. Krok
Do zemiakov pridáme vajce, soľ a postupne prisýpame múku. Všetko spolu dobre premiesime. Cesto by malo byť trochu tuhšie.
3. Krok
Z cesta tvarujeme halušky pomocou haluškára a varíme ich v osolenej vode asi 5 minút alebo kým nevyplávajú na povrch.
4. Krok
Uvarené halušky scedíme a premiešame s maslom.
5. Krok
V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou.
6. Krok
Nakoniec ešte halušky premiešame s bryndzovou zmesou a posypeme orestovanou slaninkou.
7. Krok
Takto pripravené halušky s bryndzou servírujeme s nakrájanou jarnou cibuľkou.