REKLAMA

Bryndzové halušky

Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

REKLAMA
Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Recept nájdeš v tomto článku

Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 zemiak Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • slanina Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • 250 g bryndza Pridané do
  • jarná cibuľa Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.

V mise si nastrúhame na pyré očistené zemiaky. Prisypeme k nim múku a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť hutná lepivá zmes. Ak je riedka - pridajte ešte múku. Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú jemne osolíme. Pripravíme si sitko na halušky a vareškou postupne cesto cezeň pretláčame do hrnca. Halušky chvíľu povaríme, hotové vyplávajú na povrch. Vodu scedíme a halušky premiestnime do misy. Zmiešame ich s bryndzou a pridáme aj trošku kyslej smotany na zriedenie. Hotové originál bryndzové halušky podávame s opečenou slaninkou a nasekanou jarnou cibuľkou / pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4713 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4423 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1488 receptov

Dezert

3610 receptov

Cestoviny

532 receptov