REKLAMA
Bryndzové halušky
Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 zemiak
- 200 g múka
- slanina
- kyslá smotana
- 250 g bryndza
- jarná cibuľa
- čerstvá pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
V mise si nastrúhame na pyré očistené zemiaky. Prisypeme k nim múku a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť hutná lepivá zmes. Ak je riedka - pridajte ešte múku. Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú jemne osolíme. Pripravíme si sitko na halušky a vareškou postupne cesto cezeň pretláčame do hrnca. Halušky chvíľu povaríme, hotové vyplávajú na povrch. Vodu scedíme a halušky premiestnime do misy. Zmiešame ich s bryndzou a pridáme aj trošku kyslej smotany na zriedenie. Hotové originál bryndzové halušky podávame s opečenou slaninkou a nasekanou jarnou cibuľkou / pažítkou.