Krtkova torta (na plechu)
Tento koláč uspokojí každého, nieje presladený,má jemnú banánovo-čokoládovú chuť.Hodí sa tam kde je veľa ľudí ,pretože klasická torta je menšia a tohto koláčika je plný plech .
Ingrediencie
Cesto
- 320 g hladká múka
- 180 g práškový cukor
- 3 vajce
- 3 pl kakao
- 200 ml olej
- 200 ml mlieko
- 1 kypriaci prášok
Krém ,plnka
- 2 kyslá smotana
- 250 g tvaroh jemný
- 1 šľahačka
- 1 stužovač šľahačky
- 20 g vanilkový cukor
- 100 g čokoláda na varenie
- 2 zlatý klas prášok
- 300 ml mlieko
- 3 pl kryštálový cukor
- 5 banán
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajíčka si rozdelíme zvlášť žĺtka a bielka. Do misky kde máme iba žĺtka pridáme práškový cukor a vymiešame do penista.Postupne prilievame olej ,,cestíčko nám začne hustnúť.
Začneme do žltkovej zmesi pridávať po troške mlieko, spolu s múkou ktorú sme zmiešali s kakaom a kypriacim práškom. Dobre premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh primiešame ho veľmi zľahka do cestíčka.Vznikne nám nadýchaná zmes.
Plech si vymastíme a vysypeme hrubou, alebo polohrubou múkou.A šup s ním do vyhriatej rúry cca 160-170st na 30-40 minút.
Keď cesto vychladne, narežeme ho a zo stredu vydlabeme, pozor nie až ku dnu,spravíme takú vaničku.Ja si pomáham nožíkom,najskôr ho narežem na šachovnicu a potom jemne narežem a vydlabávam.
Kým nám cesto chládlo pripravili sme si krém .
Z mlieka ,3pl kryštálového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
V miske si rozmiešame tvaroh,pochúťkovú smotanu a vanilkový cukor.Pomaly pridávame vychladnutý puding a nastrúhanú čokoládu.Kedže puding je dosť hustý ja som použila na vymiešanie ručný mixér namiesto metličiek.
Nakoniec pridáme dotuha vymiešanú šľahačku so stužovačom, zľahka premiešame a krém máme hotový.
Na cesto ktoré sme vydlabali poukladáme prekrojené banány.
A na uložené banány pridáme náš krém a pekne rovnomerne rozotrieme.
Vydlabané kúsky cesta rozmrvíme na krém,trošku pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí najlepšie na druhý deň nakrájame na kocky ,uvaríme kávičku či čajík a môžeme vychutnávať túto vynikajúcu dobrotu.