:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/e6cfb69616e94d3ee5de02e211cff5.jpeg)
Krtkova torta (na plechu)
Tento koláč uspokojí každého, nieje presladený,má jemnú banánovo-čokoládovú chuť.Hodí sa tam kde je veľa ľudí ,pretože klasická torta je menšia a tohto koláčika je plný plech .
Ingrediencie
Cesto
- 320 g hladká múka
- 180 g práškový cukor
- 3 vajce
- 3 pl kakao
- 200 ml olej
- 200 ml mlieko
- 1 kypriaci prášok
Krém ,plnka
- 2 kyslá smotana
- 250 g tvaroh jemný
- 1 šľahačka
- 1 stužovač šľahačky
- 20 g vanilkový cukor
- 100 g čokoláda na varenie
- 2 zlatý klas prášok
- 300 ml mlieko
- 3 pl kryštálový cukor
- 5 banán
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajíčka si rozdelíme zvlášť žĺtka a bielka. Do misky kde máme iba žĺtka pridáme práškový cukor a vymiešame do penista.Postupne prilievame olej ,,cestíčko nám začne hustnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/34c6cb04d8eaf2030b84670556261b.jpeg)
Začneme do žltkovej zmesi pridávať po troške mlieko, spolu s múkou ktorú sme zmiešali s kakaom a kypriacim práškom. Dobre premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/6ec2c7413d8536ffeeccf3a394df5b.jpeg)
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh primiešame ho veľmi zľahka do cestíčka.Vznikne nám nadýchaná zmes.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/4031b3821d1177c20f23e1c22f66ef.jpeg)
Plech si vymastíme a vysypeme hrubou, alebo polohrubou múkou.A šup s ním do vyhriatej rúry cca 160-170st na 30-40 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/009a4c4784f741f2c766b7e1a98c17.jpeg)
Keď cesto vychladne, narežeme ho a zo stredu vydlabeme, pozor nie až ku dnu,spravíme takú vaničku.Ja si pomáham nožíkom,najskôr ho narežem na šachovnicu a potom jemne narežem a vydlabávam.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/39646ce79ff18304b6f1c028cf71b3.jpeg)
Kým nám cesto chládlo pripravili sme si krém .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/38d87bca50c83666b9ad757fc20793.jpeg)
Z mlieka ,3pl kryštálového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/5a60b49575fd72fcd0bca395c68136.jpeg)
V miske si rozmiešame tvaroh,pochúťkovú smotanu a vanilkový cukor.Pomaly pridávame vychladnutý puding a nastrúhanú čokoládu.Kedže puding je dosť hustý ja som použila na vymiešanie ručný mixér namiesto metličiek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/8f5548bb6e273b8f618110bf497ccc.jpeg)
Nakoniec pridáme dotuha vymiešanú šľahačku so stužovačom, zľahka premiešame a krém máme hotový.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/9a7a7e037650b1418ee7f91cf6da08.jpeg)
Na cesto ktoré sme vydlabali poukladáme prekrojené banány.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/daeb5bcc29aa17e9cbbf78a7874aed.jpeg)
A na uložené banány pridáme náš krém a pekne rovnomerne rozotrieme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/ee3ad33e50b494e83359b3ba99b8cb.jpeg)
Vydlabané kúsky cesta rozmrvíme na krém,trošku pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/555f78d0f52381e4cd839df3970fb5.jpeg)
Po stuhnutí najlepšie na druhý deň nakrájame na kocky ,uvaríme kávičku či čajík a môžeme vychutnávať túto vynikajúcu dobrotu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q639cvY814Jkic5JjxXj/ba60f63e12cc6f2f5a33acdd0a7a90.jpeg)