REKLAMA
Bryndzové halušky
Slovenská klasika nadovšetko.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g múka hladká
- 1 vajce
- 150 g strúhané surové zemiaky
- voda dávam od oka
- podľa chuti soľ
- bryndza
- kyslá smotana
- slaninka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku a vodu tak, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie. Ďalej pridajte vajce a lyžičku soli.
2. Krok
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda v hrnci vrie, začneme robiť halušky. Sem tam zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Halušky zmiešame s bryndzou zmiešanou s trochou smotany, výpekom zo slaninky, ktorú si opečieme na panvici a na vrch dáme slaninku.