REKLAMA
Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Slovenská klasika nadovšetko.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g múka hladká Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 150 g strúhané surové zemiaky Pridané do
  • voda dávam od oka Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • bryndza Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • slaninka Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku a vodu tak, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie. Ďalej pridajte vajce a lyžičku soli.

2. Krok

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda v hrnci vrie, začneme robiť halušky. Sem tam zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Halušky zmiešame s bryndzou zmiešanou s trochou smotany, výpekom zo slaninky, ktorú si opečieme na panvici a na vrch dáme slaninku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov